Правила

Калориите вече ще са описани на етикета на храните

Всяка храна задължително трябва да има на етикета си данни за енергийната стойност, наред с количествата сол, захар, мазнини и веществата, които могат да предизвикат алергична реакция. Влиза в сила еврорегламентът, който задава тези изисквания. Той бе приет още през 2011 г., но на производителите и търговците бе даден гратисен срок да подготвят информацията за продуктите си и новите етикети.

Регламентът се прилага за всички пакетирани храни и разфасовки, които се продават в магазини, заведения, пазари, училищни и болнични лавки и бюфети и прочие. "Хранителните стойности трябва да се посочват за 100 грама или за 100 милиграма и да съдържат следните два вида данни: енергийна стойност, която се измерва в килокалории или килоджаули, и количества: мазнини, наситени мастни киселини, въглехидрати, захари, белтък и сол", поясниха от Асоциация "Активни потребители". Еврорегламентът повелява алергените да са изписани с открояващ се шрифт.

Контролът е възложен на Българската агенция за безопасност на храните. Хранителните стоки, които са произведени преди 13 декември 2016 г. и вече са разпространени в търговската мрежа, могат да се продават до изчерпване на количествата, обясниха от БАБХ.
Информацията трябва да бъде с четлив шрифт, леснодостъпна и незаличима. Буквите и цифрите върху опаковките и етикетите трябва да са високи поне 1.2 мм. Изключение се прави само за най-дребните пакетчета - с площ под 80 кв. сантиметра. Там символите може да са и 0.9 мм високи. За напитките името, количеството и алкохолното съдържание трябва да се виждат едновременно, т.е. да не се налага купувачът да върти бутилката, за да види данните.


Най-бързата мишка в света!

LOGITECH G402 Hyperion Fury
специално проектирана за FPS игри
срещу други геймърски мишки
-


-

» Натисни тук за поръчка или въпрос «


Правила

Нови европейски изисквания към
ЕТИКЕТИТЕ ЗА МЕД
в сила от 24 юни 2015 г.


При етикетиренито на меда се въвеждат нови правила, като поленът вече няма да се изписва като съставка на пчелния мед, тъй като е негов естествен съставен елемент. Това предвижда постановление за изменение и допълнение на Наредба за изискванията към пчелния мед, предназначен за консумация от човек, съобщи пресслужбата на Министерския съвет.

Изменението на Наредбата е свързано с новите европейски изисквания, които въвеждат и изискването върху етикета да се посочва страната или страните на произход, където е бил добит медът.

Изискванията влизат в сила от 24 юни 2015 г. Продуктите, които са пуснати на пазара или етикетирани преди тази дата могат да продължат да бъдат предлагани на пазара до изчерпване на количествата. Целта на измененията е да се гарантират справедливи търговски практики и да се защитят интересите на потребителите.

» Натисни тук за поръчка или въпрос «


Да си представим...

Какво би бил светът без баркод?

Преди 40 години бе създаден първият стандарт за баркод в системата GS1. На 26 юни 1974 г. Шарън Бюканън, касиер в супермаркет Marsh в Трой, щата Охайо (САЩ), за първи път сканира продукт с баркод GS1, поше TechNews.bg.

Клиентът е Клайд Доусън, директор на развойната дейност в Marsh, а първият сканиран продукт е опаковка плодови дъвки Wrigley, чието място в историята се пази в Националния музей на американската история във Вашингтон, пише сайтът на Българската търговско-промишлена палата (БТПП).
Изглежда невероятно, че едно толкова обикновено на пръв поглед събитие в Трой поставя началото на технологична революция, която засяга различни сфери на бизнеса по цял свят, споделя Том O'Бойл, изпълнителен директор и председател на супермаркети Marsh.

„Представяте ли си, ако нямаше баркод. Представете си опашките на касите в магазините. Представете си недоволството на клиентите. Представете си, какво ще стане, ако един ден в супермаркета скенерите откажат да работят и касиерите трябва да въвеждат данните от баркода ръчно", казва Мигел Лопера, президент и изпълнителен директор на GS1.

Милиарди пъти всеки ден се сканират баркодове на каси в търговските обекти. По думите на Тим Смъкър, заместник-председател на GS1, няма друго нещо, което повече да е улеснило търговията по света от баркода.

Баркодовете са най-познатата и широко използвана част от стандартите на системата GS1. В комбинация с останалите стандарти и решения GS1 те подобряват ефективността и прозрачността по веригите за доставка, както в световен мащаб, така и между различните сектори.

В основата на системата от стандарти GS1 e уникалната идентификация и маркиране на продукти, логистични единици, услуги, амбалаж, физически и юридически локации и други. Единната система за идентификация създава предпоставка за електронен обмен на данни и стандартизиране на електронните съобщения и на процесите по веригата на снабдяване.

Използването на стандартите GS1 от българските фирми улесни излизането на родни стоки на международните пазари и ускори внедряването на съвременни системи за продажбите в големите магазини. Към момента повечето от българските фирми производители на стоки за масова употреба и лекарства са членове на системата GS1, посочва Христо Содев, изпълнителен секретар на GS1 България.
За последните 4 десетилетия стандартите GS1 са внедрени в бизнес процесите на повече от 2 милиона фирми по света.

Ако в началото са били предназначени най-вече за търговията на дребно и бързото обслужване на клиентите на каса, днес се прилагат активно в транспорта и логистиката, здравеопазването, финансовите услуги, митниците и в други сфери, казва Цветан Симеонов, председател на БТПП и председател на борда на GS1 България.

Източник: http://money.bg/

» Натисни тук за поръчка или въпрос «


Що е то?

Print on demand - печат при поискване
дигитален печат на книги в къси тиражи

Print on demand, или както терминът се е наложил в България – печат при поискване, предлага съвсем нов бизнес модел.
В своята същност услугата print on demand представлява печатна технология и бизнес процес, при който нови книги се отпечатват веднага след поръчването им от автора. Това е и основната разлика с традиционния модел за изработка на книги - офсетовия печат, при който не е икономически целесъобразно да се печатат единични бройки книги и целият тираж е отпечатан на база на личната преценка на издателя (автора) за търсенето на пазара. Печатът на книги при поискване предлага гъвкави решения за отпечатване на книги в къси тиражи. 
Късите тиражи и отпечатването на точното количество, необходимо на автора, позволява преразпределяне на инвестициите в повече заглавия, вместо блокиране на всички средства в едно.

» Натисни тук за поръчка или въпрос «


Улеснения

Апликатори за етикети
TOWA
-

Апликаторите за разлепване на етикети TOWA са устройства за отделяне на самозалепващи етикети от подложката на ролката и нанасянето им върху различни повърхности. Те са ръчни. Принципът на действие e изключително лесен. Натискайки върху „спусъка”, пистолета привежда в действие лентоподавателен механизъм. Чрез не много силен натиск (под ъгъл 25-30 градуса) в „клюна” на апликатора, част от етикета (около 3-4 мм по височина) се отлепва от подложката и застава на изхода на пистолета. Останалата част от етикета е неотлепена от подложката. Така застанал етикетът не пада от устройството. Застава така, че да бъде над специална гумената ролка, съответно над повърхността на стоката (опаковката) и следва залепване на етикета. Апликаторите TOWA имат специален механичен сензор, определящ началото на етикета, който автоматично намира водещия край и осигурява точност при разлепянето на етикета. С използването на апликаторите за разлепяне на етикети се увеличава производителността на труда и се улеснява работата на потребителите. Всеки, който използва самозалепващи се етикети, употребявайки този апликатор ще спечели време и пари.

МОДЕЛИ: Towa APN-30, APN-60, APN-100 

Етикетни апликатори за самозалепващи етикети на ролка с правоъгълна или квадратна форма. За лесно, бързо, здраво и сигурно лепене на етикети! Towa Label апликатор е инструмент, специално проектиран за лесно и здраво лепене на самозалепващи етикети на ролка. Намира приложение за етикетиране на баркод етикети, кашони, пакети, групови опаковки, кенове и др.. Използва се от търговци на едро и дребно, в логистиката, куриери, в земеделието, в рибарството, в производството и др. С тази машина ще бъдете в състояние да лепите различни видове етикети по много лесен начин, като се има предвид, че не е необходимо механично регулиране.

» Натисни тук за поръчка или въпрос «


Покупна цена или цена на притежание?

ЕCOSYS технологията на Kyocera

Благодарение на патентованата от Kyocera ECOSYS технология и компонентите им с дълъг живот, принтерите се нуждаят единствено от тонер за консуматив. Като  резултат предлагат  ниска  себестойност  на  принтирана  страница и водеща на пазара обща цена на притежание, която пести пари на потребителите.

» Натисни тук за поръчка или въпрос «


сподели с приятели


Bookmark and Share
     начало на странцата                                                                      начало на сайта